Chauffeuse Debbi over haar werkplek: de gloednieuwe "Electric Cab" TX5

Debbi is RMC-chauffeuse in het AOV Amsterdam en sinds kort rijdt zij op een gloednieuwe, 4½ meter lange Elektrische Taxi, de TX5. Dat is wel even iets anders dan een sportieve Volkswagen Golf. Ze vertelt enthousiast over haar ervaring met het voertuig.

“Als je het karakter van het voertuig kent, kan je ook met de persoonlijkheid omgaan. Daarmee bedoel ik dat het rijden in de TX in principe eenvoudig is, maar dat je wel moet weten hoe je met het voertuig omgaat. Bijvoorbeeld op tijd laden; daar leer je rekening mee houden. Natuurlijk is het wennen; zo zijn de buitenspiegels naar verhouding wat kleiner, maar door de hoge wegligging overzie ik alles. De stoel is fantastisch; deze is ergonomisch helemaal naar wens in te stellen. Voor mensen die moeilijk ter been zijn, zit er een stoel in de TX die naar buiten meedraait. De klant gaat zo gemakkelijk zitten en de stoel draait het voertuig in. 

Ik kan goed uit de voeten met de TX in bijvoorbeeld de Jordaan. Het voertuig is enorm wendbaar en kan gemakkelijk een U-draai maken. Geweldig. AOV-klanten vinden het prachtig om mee te rijden in de TX! “Chic”, zeggen ze dan. Er zijn ook wel mensen minder enthousiast, maar goed… er is nog nooit een kok gevonden die koken kan voor alle monden. Kinderen kunnen hun geluk niet op als ze gezellig met z’n zessen tegenover elkaar in het voertuig kunnen zitten.”

Terug naar overzicht