Tijdens de rit

In AOV rijden we geen vaste routes: we vervoeren u van deur tot deur of van kamer tot kamer. Onze speciaal opgeleide chauffeurs vervoeren u de daarvoor bestemde en ontwikkelde voertuigen. De chauffeur die u ophaalt, zal om uw AOV-pas vragen. Als het nodig is, begeleidt hij u naar het voertuig en helpt hij met het opbergen of aangeven van uw handbagage en hulpmiddelen. 

Naast bagage mag u een aantal medereizigers meenemen, zoals uw begeleider, kind of een familielid. Om zeker te zijn van genoeg zitplekken, vragen we u bij de reservering naar het aantal meereizenden. AOV is collectief vervoer: het kan zijn dat u onderweg een paar keer stopt om andere reizigers op te halen. Indien dit van toepassing is hoeft u voor de extra kilometers uiteraard niet te betalen.

Onze voertuigen
Onze AOV-chauffeurs rijden in speciaal aangepaste voertuigen. Dit betekent dat u, afhankelijk van uw situatie, opgehaald wordt in een aangepaste personenauto of rolstoelbus.

Rolstoel of scootmobiel
Neemt u een scootmobiel of een sportrolstoel mee? Dan is het, vanwege de veiligheid, verplicht dat u plaatsneemt op een gewone zitplaats in de bus. De chauffeur zal uw hulpmiddel in de bus plaatsen en voor u vastzetten. Reist u met een gewone rolstoel? Dan kunt u hier meestal in blijven zitten tijdens de rit. Belangrijk is dat onze chauffeur uw rolstoel goed kan vastzetten in het voertuig, zodat u veilig kunt reizen.

Rollator
Als u een rollator meeneemt, kan de chauffeur helpen met het in- en uitklappen. Let op: vanwege de veiligheid is het niet toegestaan om boodschappen mee te nemen die los in een rollator liggen. Zorg ervoor dat de boodschappen in een tas zitten die u naast of voor uw zitplaats kunt zetten.

Handbagage
Per rit kunt u maximaal twee stuks handbagage meenemen. Deze bagage houdt u tijdens de reis bij de hand. Onder handbagage verstaan we bijvoorbeeld een handtas, een bench voor uw kat of een boodschappentas.

Huisdieren
SOHO- of blindengeleidehonden mag u altijd meenemen. Daarnaast is het toegestaan een huisdier mee te nemen, mits deze in een bench of tas wordt vervoerd.

Gebruik gordels
Het gebruik van de veiligheidsgordels in het voertuig is verplicht. Onze chauffeur helpt u graag om deze goed te bevestigen.

Onze chauffeurs
Bij RMC werken alleen gekwalificeerde chauffeurs voor AOV. Zij doen er alles aan om uw rit zo comfortabel mogelijk te maken en helpen graag bij het in- en uitstappen. Neemt u spullen mee? Dan helpen ze natuurlijk ook met het opbergen en aangeven van bagage en hulpmiddelen.

Bekijk ook:
Zo werkt AOV
Rit reserveren
Wat kost AOV
Nadat u gereisd heeft

Terug naar Home