Nadat u gereisd heeft

Betaling
Voordat u voor het eerst van AOV gebruik gaat maken, vragen we u een machtiging af te geven voor een automatische incasso. Zo betaalt u automatisch uw ritbijdrage voor de ritten.

Voordelen automatische incasso:

  • Elke maand een overzicht van uw ritten
  • Geen contant geld nodig
  • Eenvoudig te regelen
  • Geen oponthoud bij het instappen

U kunt er ook voor kiezen contant bij de chauffeur te betalen.

Reisoverzicht
Eens per maand vindt de betaling van uw ritten plaats. Hebt u in die maand voor meer dan €10 gereisd, dan ontvangt u een persoonlijk reisoverzicht op uw eigen digitale AOV-account. Dit overzicht is altijd beschikbaar op de 15e van de volgende maand. Het bedrag dat hierop staat, wordt ongeveer tien dagen later automatisch van uw rekening afgeschreven. Reist u erg weinig? Dan ontvangt u elk jaar minimaal één reisoverzicht. Wilt u een papieren overzicht van de gereden ritten, dan kunt u dat bij ons opvragen en sturen wij u dat kosteloos toe.

Vragen over uw reisoverzicht? Antwoorden en contactgegevens van onze administratie vindt u in het overzicht Veelgestelde vragen.

Compensatieregeling
Als u meer dan 45 minuten na de gevraagde ophaaltijd wordt opgehaald, ontvangt u de ritbijdrage automatisch retour. U hoeft hier dus geen verzoek voor in te dienen.

Consequenties bij de laat annuleren
Als u niet tijdig annuleert, wordt de ritprijs aan u doorberekend. Dat gebeurt in de volgende gevallen:

  • U annuleert minder dan 15 minuten voor de afgesproken ophaaltijd.
  • Als de chauffeur al bij het door u opgegeven ophaaladres staat en u geeft dan pas aan niet mee te reizen. Heeft u ervoor gekozen contant in het voertuig te betalen, ontvangt u achteraf een factuur voor de te laat geannuleerde rit.

Bekijk ook:
Zo werkt AOV
Rit reserveren
Wat kost AOV
Tijdens de rit

Terug naar Home