Wat kost AOV?

De vervoerspas voor AOV is gratis. U betaalt dus alleen reiskosten, wanneer u ook daadwerkelijk een rit heeft gemaakt met AOV. Voor een rit met AOV betaalt u een ritbijdrage, die bestaat uit een opstaptarief en kilometertarief.

  • Het opstaptarief is 96 eurocent per rit* voor klant en meereizende
  • Per gereisde kilometer betaalt u 16,2 eurocent* voor klant en meereizende
  • Is uw rit korter dan 800 meter, dan is de rit gratis
  • Reist u op werkdagen (ma t/m vr) na 18:00 uur dan ontvangt u een korting van 10% op de eigen ritbijdrage. Ook als u een reisgenoot meeneemt, betaalt hij/zij hetzelfde tarief. Deze korting is niet geldig tijdens feestdagen.

* Let wel, dit zijn de tarieven per 1 januari 2019. Deze tarieven zijn gelijk aan het reguliere OV-tarief en onderhevig aan dezelfde wijzigingen.

Bedrag vooraf bekend
Wanneer u telefonisch een rit reserveert, kan onze medewerker u vertellen wat de rit gaat kosten. Reserveert u in de app of via de website, dan kunt u in de reservering het te betalen bedrag terugvinden. Alle bedragen worden naar boven afgerond op vijf cent.

Betalen voor kortste reisafstand
U betaalt altijd de kortste afstand volgens de ANWB-routeplanner. Als de chauffeur om moet rijden, hoeft u dus niks bij te betalen.

Één tarief
Voor iedere AOV-gebruiker geldt hetzelfde tarief. Het AOV tarief is hetzelfde als in het reguliere openbaar vervoer. AOV kent geen reductietarief. U kunt dus geen korting voor 65-plussers krijgen.

Vragen over uw reisoverzicht? Antwoorden en contactgegevens van onze administratie vindt u in het overzicht Veelgestelde vragen.

Bekijk ook:
Zo werkt AOV
Rit reserveren
Tijdens de rit
Nadat u gereisd heeft

Terug naar Home