Wat kost AOV?

De vervoerspas voor AOV is gratis. U betaalt dus alleen reiskosten, wanneer u ook daadwerkelijk een rit heeft gemaakt met AOV. Voor een rit met AOV betaalt u een ritbijdrage, die bestaat uit een opstaptarief en kilometertarief.

  • Het opstaptarief is €1,01 per rit* voor klant en meereizende
  • Per gereisde kilometer betaalt u €0,18* voor klant en meereizende
  • Is uw rit korter dan 800 meter, dan is de rit gratis
  • Van 1 augustus 2022 tot en met 31 december 2022 krijgt u 25% korting op uw eigen ritbijdrage, indien u uw rit via de app reserveert. Vanaf 1 januari 2023 ontvangt u standaard 10% korting op uw eigen ritbijdrage bij boekingen via de app.

Bedrag vooraf bekend
Wanneer u telefonisch een rit reserveert, kan onze medewerker u vertellen wat de rit gaat kosten. Reserveert u in de app of via de website, dan kunt u in de reservering het te betalen bedrag terugvinden. Alle bedragen worden naar boven afgerond op vijf cent.

Betalen voor kortste reisafstand
U betaalt altijd de kortste afstand volgens de ANWB-routeplanner. Als de chauffeur om moet rijden of een andere reiziger ophaalt, hoeft u dus niks bij te betalen.

Één tarief
Voor iedere AOV-gebruiker geldt hetzelfde tarief. Het AOV tarief is hetzelfde als in het reguliere openbaar vervoer. AOV kent geen reductietarief. U kunt dus geen korting voor 65-plussers krijgen.

Vragen over uw reisoverzicht? Antwoorden en contactgegevens van onze administratie vindt u in het overzicht Veelgestelde vragen.

Bekijk ook:
Zo werkt AOV
Rit reserveren
Tijdens de rit
Nadat u gereisd heeft

Terug naar Home